Nieuwsgierig naar onze belevenissen binnen de antiekwereld, onze passie voor antiek en onze werkzaamheden met in- en verkoop van antiek? Lees onze blogs en laat ons weten wat je er van vindt!

Aardewerk waarde en herkennen merktekes Delft Blauw
Dit blog gaat over aardewerk. Het is een groot onderwerp en vandaar dat deze in drie delen op de website verschijnt. In deel 1 komt antiek aardewerk aan bod, Delfts aardewerk waaronder tegels, transfer-prints zoals Maastricht aardewerk, Keuls aardewerk en volksaardewerk.
Lees verder
Antiek glas herkennen verifieren merktekens
Deze blog gaat over mijn grote liefde in het vak, kunstglas. Glas speelt met licht en naar een goed stuk glas in je omgeving kun je vaak kijken. Afhankelijk van het tijdstip van de dag is het object door de lichtinval anders van sfeer. Glas leeft. Liefhebbers snappen wat ik bedoel.
Lees verder
Huis leegruimen ontruimen woning wat is waarde
In deze blog beschrijf ik wat wij als Antiek galerie Het Noorden en de kringloop verdienen aan het leeghalen van een huis. Uiteraard is ons werk niet alleen liefdadigheid. Alhoewel we het graag en met zorg en liefde doen, er moet natuurlijk ook iets verdiend worden.
Lees verder
Chinees Japans antiek porselein herkennen verschillen
In deze blog leg ik de verschillen uit tussen Japans en Chinees porselein. Ik begin dit stuk met wat geschiedenis en daarna bespreek ik het Chinees antiek porselein en vervolgens het Japans antiek porselein. De verschillen bespreek ik daarna.
Lees verder
zilveren object verkopen
Deze blog gaat over zilver. Hierin beschrijf ik de zilvergehaltes, hoe zilver te herkennen is, de zilvermerken, verzilverde objecten en zilver testen. Daarnaast een aantal voorbeelden en tips waar op te letten bij de verkoop van zilveren objecten.
Lees verder
waarde antieke kast bepalen
Zoals al vaker gememoreerd staat de antiekmarkt erg onder druk. Klassiek antiek zoals meubels, tin, koper, geslepen kristal etc. komen in grote hoeveelheden op de markt en er is niet veel vraag. Deze blog is geschreven in 2023en gaat over de waarde van antieke kasten.
Lees verder
Taxateur antiek bekijkt object
U bent in  het bezit van speciale objecten en wil graag weten wat de waarde hiervan is. In deze blog behandel ik verschillende motieven om een taxateur van antiek te willen benaderen (en de noodzaak daartoe) en geef ik advies over hoe het beste te handelen. Want waarom een objecten laten taxeren?
Lees verder
merktekens porseleinen beeldjes NAO Lladro
Regelmatig krijg ik vragen over de merktekens op porseleinen beeldjes. Men is benieuwd waar de beeldjes zijn gemaakt, hoe oud ze zijn, maar natuurlijk ook wat de marktwaarde is. Merktekens zijn in veel gevallen wel te vinden op het internet, maar of uw beeldje recent gemaakt is of juist oud, is mede bepalend voor de prijs.
Lees verder
Antieke kandelaar herkennen
Rond de donkere dagen wordt mij steeds vaker gevraagd om een kandelaar of kandelaren te dateren. Dit doe ik bij enkele stuks altijd kosteloos. Wilt u zelf graag een antieke kandelaar herkennen, dan is deze blog zeker raadzaam om te lezen. Let wel, de kenmerken die ik noem zijn een goed begin van het oplossen van de 'puzzel'.
Lees verder
kunsthandelaar worden
Willeke en ik hadden al een tijdje lopen piekeren over een leuke naam voor op de gevel van ons pand. Het werd, geheel tegen mijn principes in, een redelijk saaie naam; Antiek galerie Het Noorden. We wilden een antiekwinkel worden die bekend kwam te staan in Noord-Nederland.
Lees verder
kunsthandelaar worden
Wij werden eigenaar van ons huidige pand en hadden ineens een zee van ruimte en wat mij opviel was de stilte 's nachts. Gaandeweg keerde de rust terug in ons leven en begonnen we aan de volgende stap te denken: het openen van een antiek- en curiosawinkel.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In 2004 werd Rien geboren. Een jongen! Voordat het zover was moest onze enige echte tweede slaapkamer leeg. Daar stonden zestig bananendozen en een heleboel andere losse spullen. Wij moesten op zoek naar meer ruimte voor ons gezin en onze droom.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In 1991 ontmoette ik Willeke Tebbens, mijn levenspartner en moeder van onze kinderen. Dat wist ik toen nog niet natuurlijk. Zij kwam in het studentenhuis aan de van Julsinghstraat in Groningen wonen waar ik ook woonde en na wat snuffelstages werden we onafscheidelijk.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In die tijd wist ik nog niet veel. Ik speurde naar spullen en informatie en liep veel kilometers op Eelde en andere rommelmarkten. Die in Eelde, de bloemenveilinghallen, verdient een aparte vermelding. Van heinde en ver trokken mensen hier naartoe om te verkopen en te kopen.
Lees verder
kunsthandelaar worden
Eigenlijk is mijn belangstelling voor oude dingen er altijd al wel geweest. Ik ging altijd graag naar een museum om te kijken naar kunst en dingen uit het verleden. Ik kreeg ontzag voor een ding van grote ouderdom. Eigenlijk hebben alle ‘dingen’ een verhaal. Je moet ze alleen zien.
Lees verder
huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
Hoe kan je zien of iets antiek is
Ik krijg regelmatig de vraag "Hoe kan je zien of iets antiek of oud is?", als ik in een inboedel een object aanwijs welke antiek is. Altijd leuk om deze vraag te krijgen. Ik wil in deze blog wat onderwerpen behandelen die te maken hebben met ouderdom van een object.
Lees verder
Hoe wordt de prijs van antiek bepaald
Mensen vragen ons wel eens hoe het kan dat bepaalde antieke objecten ineens een heel ander prijskaartje hebben als in voorgaande jaren. Kortom, hoe wordt de prijs van antiek eigenlijk bepaald? Het korte antwoord is: vraag en aanbod. Klassiek liberale prijsstelling.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek kopen particulier kunsthandel Groningen
Zoals we al schreven in een eerdere blog is de antiekmarkt sterk in beweging. De laatste jaren heeft het klassiek antiek veel in belangstelling ingeboet. Maar wat zijn spullen die onze klanten wel kopen en wie zijn dat? Van de Aziatische markt tot de klassieke verzamelaar.
Lees verder
Er zijn weer fysieke veilingen. Een deel van onze inbreng wordt daar geveild. In sommige gevallen ondersteunen we de veilingeigenaar met specifieke kennis over het object. Dit wordt vaak dankbaar aanvaart omdat de juiste beschrijving met de juiste steekwoorden bijdragen aan een betere opbrengst.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder
Wat veel mensen in de jaren '70 en '80 voor veel geld gekocht hebben, heeft nu helaas een heel andere waarde. Dat geldt voor veel dingen, maar gelukkig niet voor alle stukken die u destijds gekocht heeft. Wij komen dan ook veel mensen tegen die menen dat de antieke inboedel veel geld gaat opbrengen. Maar wat levert nou nog echt geld op?
Lees verder