Nieuwsgierig naar onze belevenissen binnen de antiekwereld, onze passie voor antiek en onze werkzaamheden met in- en verkoop van antiek? Lees onze blogs en laat ons weten wat je er van vindt!

kunsthandelaar worden
Willeke en ik hadden al een tijdje lopen piekeren over een leuke naam voor op de gevel van ons pand. Het werd, geheel tegen mijn principes in, een redelijk saaie naam; Antiek galerie Het Noorden. We wilden een antiekwinkel worden die bekend kwam te staan in Noord-Nederland.
Lees verder
kunsthandelaar worden
Wij werden eigenaar van ons huidige pand en hadden ineens een zee van ruimte en wat mij opviel was de stilte 's nachts. Gaandeweg keerde de rust terug in ons leven en begonnen we aan de volgende stap te denken: het openen van een antiek- en curiosawinkel.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In 2004 werd Rien geboren. Een jongen! Voordat het zover was moest onze enige echte tweede slaapkamer leeg. Daar stonden zestig bananendozen en een heleboel andere losse spullen. Wij moesten op zoek naar meer ruimte voor ons gezin en onze droom.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In 1991 ontmoette ik Willeke Tebbens, mijn levenspartner en moeder van onze kinderen. Dat wist ik toen nog niet natuurlijk. Zij kwam in het studentenhuis aan de van Julsinghstraat in Groningen wonen waar ik ook woonde en na wat snuffelstages werden we onafscheidelijk.
Lees verder
kunsthandelaar worden
In die tijd wist ik nog niet veel. Ik speurde naar spullen en informatie en liep veel kilometers op Eelde en andere rommelmarkten. Die in Eelde, de bloemenveilinghallen, verdient een aparte vermelding. Van heinde en ver trokken mensen hier naartoe om te verkopen en te kopen.
Lees verder
kunsthandelaar worden
Eigenlijk is mijn belangstelling voor oude dingen er altijd al wel geweest. Ik ging altijd graag naar een museum om te kijken naar kunst en dingen uit het verleden. Ik kreeg ontzag voor een ding van grote ouderdom. Eigenlijk hebben alle ‘dingen’ een verhaal. Je moet ze alleen zien.
Lees verder
huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
Hoe zien of iets antiek is
Ik krijg regelmatig de vraag "Hoe kan je zien of iets antiek of oud is?", als ik in een inboedel een object aanwijs welke antiek is. Altijd leuk om deze vraag te krijgen. Ik wil in deze blog wat onderwerpen behandelen die te maken hebben met ouderdom van een object.
Lees verder
Hoe wordt de prijs van antiek bepaald
Mensen vragen ons wel eens hoe het kan dat bepaalde antieke objecten ineens een heel ander prijskaartje hebben als in voorgaande jaren. Kortom, hoe wordt de prijs van antiek eigenlijk bepaald? Het korte antwoord is: vraag en aanbod. Klassiek liberale prijsstelling.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek kopen particulier kunsthandel Groningen
Zoals we al schreven in een eerdere blog is de antiekmarkt sterk in beweging. De laatste jaren heeft het klassiek antiek veel in belangstelling ingeboet. Maar wat zijn spullen die onze klanten wel kopen en wie zijn dat? Van de Aziatische markt tot de klassieke verzamelaar.
Lees verder
Er zijn weer fysieke veilingen. Een deel van onze inbreng wordt daar geveild. In sommige gevallen ondersteunen we de veilingeigenaar met specifieke kennis over het object. Dit wordt vaak dankbaar aanvaart omdat de juiste beschrijving met de juiste steekwoorden bijdragen aan een betere opbrengst.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder
Wat veel mensen in de jaren '70 en '80 voor veel geld gekocht hebben, heeft nu helaas een heel andere waarde. Dat geldt voor veel dingen, maar gelukkig niet voor alle stukken die u destijds gekocht heeft. Wij komen dan ook veel mensen tegen die menen dat de antieke inboedel veel geld gaat opbrengen. Maar wat levert nou nog echt geld op?
Lees verder