Antiek inkopen & verkopen is veranderd

De antiekmarkt is sterk veranderd. Antiek inkopen en verkopen is niet meer zoals vroeger. Wat veel mensen in de jaren ’70 en ’80 voor veel geld gekocht hebben, heeft nu helaas een heel andere waarde. Dat geldt voor veel dingen maar gelukkig niet voor alle stukken die u destijds kocht. Wij komen dan ook veel mensen tegen die een huis willen ontruimen en menen dat de antieke inboedel veel geld gaat opbrengen. We vertellen dan vaak over de huidige antiekmarkt en laten actuele prijzen zien van vergelijkbare stukken. Vaak treffen onverwacht objecten aan die juist wel waarde hebben. Wij kunnen u, als bijvoorbeeld een huis moet worden ontruimd, onderstenen in deze zoektocht. Een huis bezemschoon opleveren kan een kostbare aangelegenheid zijn. De prijs kan aanzienlijk lager uitvallen als wij de waarde van uw goede stukken mee laten wegen in de eindprijs.

Lees onze blog om meer te weten te komen over de veranderingen op de antiekmarkt.

contact opnemen

 

Waardevermindering van antiek inkopen & verkopen

Meubels hebben een flinke neerwaartse spiraal doorgemaakt. Wij zien regelmatig nog aankoopbonnen van babyboomers en niet zelden gaat het in de duizenden, toen nog guldens. Deze mensen gaan op dit moment vaak kleiner wonen of komen te overlijden. De meubels komen vervolgens op de antiekmarkt terecht, maar de markt voor deze houten meubels is steeds slechter geworden de laatste 20 jaar.

antiek inkopen en verkopenDit geldt ook voor decoratieve objecten, de antieke klokken, koperen ketels, tinnen maatbekers en in mindere mate de klassieke schilderijen komen in grote getale op de markt die helaas weinig interesse vertoont.

contact opnemen

 

Populaire antieke objecten

Stukken die wel degelijk te verkopen zijn en dus wel waarde vertegenwoordigen zijn strakke meubels zonder opsmuk, snijwerk of decoratie. Dit geldt ook voor kleine antieke meubelen, deze worden veelal als sfeervol object in huis gezet.

Overige objecten die erg in trek zijn:

  • Spullen uit de art- nouveau en art deco periode.
  • Spullen die duidelijke kenmerken hebben uit de periode 1900 – 1940
  • De ‘sla olie’ stijl of Jugendstil uit met name Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk met als een van de meest kenmerkende namen Alfons Mucha.
  • Strakke vormen uit de Amsterdamse en Haagse school in Nederland
  • De Wiener Werkstatte en Bauhaus uit respectievelijk Oostenrijk en Duitsland in het buitenland
  • Stukken uit China, Japan en onze vroegere kolonie Indonesië
  • Horloges gemaakt van edelmetalen en goud
  • Bronzen beelden
  • Sieraden van zilver, brood en goud

 

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen
Aanvraag