Antiek verkopen

U bent van plan om antiek te verkopen, maar weet niet waar u terecht kunt. Een betrouwbare partij is hierin erg belangrijk. Wij zijn zo’n partij! Met onze jarenlange ervaring en kennis de plek voor een objectieve waardebepaling en eerlijke prijs voor jouw antieke voorwerpen.

De antiekmarkt is sterk veranderd. Antiek inkopen en verkopen is niet meer zoals vroeger. Wat veel mensen in de jaren ’70 en ’80 voor veel geld gekocht hebben, heeft nu helaas een heel andere waarde. Dat geldt voor veel dingen maar gelukkig niet voor alle stukken die u destijds kocht. Wij komen dan ook veel mensen tegen die menen dat de antieke inboedel veel geld gaat opbrengen. We vertellen dan vaak over de huidige antiekmarkt en laten actuele prijzen zien van vergelijkbare stukken. Vaak treffen we onverwacht objecten aan die juist wel waarde hebben. Wij kunnen hierbij ondersteunen.

Lees onze blog om meer te weten te komen over de veranderingen op de antiekmarkt.

Antiek in- verkopen

 

Gratis huis ontruimen

Moet een huis worden ontruimd, bijvoorbeeld na een overlijden, dan zijn hier doorgaans kosten aan verbonden. Bij ons kan dit vaak met gesloten beurs geregeld worden. Sterker nog, het huis wordt bezemschoon achtergelaten. Hierbij gaat een deel van de inboedel naar de kringloop en kunt u de antieke objecten naar waarde aan ons verkopen. Het kan zelfs zo zijn dat er een overwaarde is die uitbetaald wordt. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag gerust meer informatie op of kijk op de pagina ‘Huis ontruimen‘.

Gratis ontruiming aanvragen

 

Waardevermindering van antiek verkopen

Meubels hebben een flinke neerwaartse spiraal doorgemaakt. Wij zien regelmatig nog aankoopbonnen van babyboomers en niet zelden gaat het in de duizenden, toen nog guldens. Deze mensen gaan op dit moment vaak kleiner wonen of komen te overlijden. De meubels komen vervolgens op de antiekmarkt terecht, maar de markt voor deze houten meubels is steeds slechter geworden de laatste 20 jaar.

antiek verkopenDit geldt ook voor decoratieve objecten, de antieke klokken, koperen ketels, tinnen maatbekers en in mindere mate de klassieke schilderijen komen in grote getale op de markt die helaas weinig interesse vertoont.

Contact opnemen

Populaire antieke objecten

Antieke stukken die wel degelijk te verkopen zijn en dus wel waarde vertegenwoordigen zijn strakke meubels zonder opsmuk, snijwerk of decoratie. Dit geldt ook voor kleine antieke meubelen, deze worden veelal als sfeervol object in huis gezet.

Overige objecten die erg in trek zijn:

  • Spullen uit de art- nouveau en art deco periode.
  • Spullen die duidelijke kenmerken hebben uit de periode 1900 – 1940
  • De ‘sla olie’ stijl of Jugendstil uit met name Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk met als een van de meest kenmerkende namen Alfons Mucha.
  • Strakke vormen uit de Amsterdamse en Haagse school in Nederland
  • De Wiener Werkstatte en Bauhaus uit respectievelijk Oostenrijk en Duitsland in het buitenland
  • Stukken uit China, Japan en onze vroegere kolonie Indonesië
  • Horloges gemaakt van edelmetalen en goud
  • Bronzen beelden
  • Sieraden van zilver, brood en goud

 

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen