Wij krijgen veel vragen over de verkoop, inkoop en taxaties van antiek, maar ook over het ontruimen van een huis. Veel van deze vragen hebben we samengevoegd in deze FAQ, uiteraard met de daarbij passende antwoorden.

Taxaties

Wat is de waarde van mijn antieke objecten?

Wij taxeren online of in de winkel gratis bij enkele stuks. Stuurt u foto’s via de webiste, e-mail of whatsapp naar ons, dan krijgt u snel antwoord op uw vraag. Meer informatie over het bepalen van de waarde van antiek leest u in onze blog.

Wat kost een antiek taxatie?

Een snelle taxatie van antieke objecten is bij ons veelal gratis. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het opsturen van een foto via ons contactformulier.

Hoe wordt de waarde van antiek bepaald?

  1. Leeftijd: Met de leeftijd neemt de waarde van een antiek object toe. Dit is echter niet altijd het geval. Ook hier geldt vraag en aanbod.
  2. Authenticiteit: Echte antiekstukken zijn meer waardevol dan namaak.
  3. Conditie: Antiekstukken in uitstekende staat worden meer waardevol beschouwd dan stukken met beschadigingen of vervangingen.
  4. Schaarste: Zeldzame antiekstukken zijn meer waardevol dan stukken die gemakkelijk beschikbaar zijn.
  5. Vraag en aanbod: De waarde van antiek wordt ook bepaald door de vraag op de markt en het beschikbare aanbod.
  6. Prestige: Sommige antiekstukken hebben een zekere prestige of culturele betekenis, wat de waarde ervan beïnvloedt.

Meer informatie over dit onderwerp is te lezen in deze blog over de waardebepaling van antiek.

Woning ontruimingen

We moeten snel het appartement/huis ontruimen kan dat?

In veel gevallen kan dat. We werken soms ook in het weekend door, zodat een woning op tijd leeg is.
Neem daarover gerust contact met ons op.

Het huis moet verkocht en de spullen eruit we hebben advies nodig. Kunt u even meedenken?

Ja dat kan. Wij hebben inmiddels veel ervaring met situaties zoals hierboven genoemd. De beslissing nemen is de eerste stap, maar mensen ervaren het vaak als moeilijk om vervolgstappen te nemen. Door met u het hele proces te bespreken merken wij dat er wat meer overzicht en rust komt. Belt u gerust om te overleggen. Ook als u het gevoel heeft nog niet helemaal toe te zijn een volgende stap te zetten. Wij sturen niet aan op een ontruiming maar denken gewoon even mee.

Komen jullie langs om de hele inboedel te bekijken?

Het beste is om even te bellen. Dit is vaak maatwerk. Belt u 06-42458155 om even te overleggen.

Kopen jullie de hele inboedel op?

Als er voldoende antieke stukken zijn en daarnaast courante bruikbare spullen dan is dat mogelijk. Ook in het geval dat er geen antiek in de inboedel zit dragen wij zorg voor een bezemschoon opgeleverd huis. Onze bemiddeling is hierin kosteloos. Belt u met 06-42458155 om dit te overleggen.

Wat kost een woning ontruiming?

Dit hangt af van de waarde van de inboedel en daarbij de verwachte omloopsnelheid bij verkoop in de antiekwinkel en de kringloopwinkel.
In veel gevallen kan een huis ontruimt worden met gesloten beurs. In andere gevallen betaalt u tussen de €200,- en €1500,- euro. Indien er erg veel afval in het huis aanwezig is dan kunnen kosten verder oplopen. Dit heeft te maken met het huren van container(s) om niet bruikbare spullen af te voeren. Een bedrag betalen boven de €500,- euro komt echter zelden voor.

Hoe verloopt het proces van een woning ontruiming?

In de meeste gevallen maken wij eerst kennis met elkaar om vervolgens de eventueel antieke spullen over te kopen.  Daarna wordt er een datum gepland en komen wij met een team het huis leeghalen. Meer informatie hierover is te lezen in de blog “Hoe verloopt een woning ontruiming“.

In- & verkoop antiek

Komen jullie langs om de antieke objecten te bekijken?

Het beste is om even te bellen. Dit is vaak maatwerk. Belt u 06-42458155 om even te overleggen.

Wat moet ik doen als ik antiek wil verkopen?

U kunt via de website, of gewoon via mail of whatsapp foto’s naar ons sturen. In praktisch alle gevallen krijgt u binnen 24 uur een reactie van ons. Is er erg veel antiek dan kunnen wij ook langskomen.
Belt u gerust voor een afspraak naar 06-42458155. Dit nummer kunt u ook gebruiken voor het sturen van foto’s.