Gratis woningontruiming Groningen in ruil voor inboedel

Wij begrijpen dat een woningontruiming een stressvolle en misschien wel emotionele aangelegenheid kan zijn. Zeker als het om een nalatenschap gaat waarbij een dierbare is overleden. Daarom bieden wij een unieke service aan waarbij wij de woning ontruimen in ruil voor de inboedel. Ons team staat klaar om u te ontzorgen bij het bezemschoon achterlaten van de woning.

In samenwerking met kringloopwinkels uit het Noorden van Nederland halen wij de woning leeg en nemen alle spullen mee, inclusief niet bruikbare items zoals bijvoorbeeld tapijt. De bruikbare spullen krijgen een tweede kans in de kringloop- of antiekwinkel. Deze woningontruiming in Groningen kan daardoor in veel gevallen zonder financiële last plaatsvinden. Voor huurwoningen organiseren wij voor-en-na inspecties in overleg met u als opdrachtgever. Wij streven ernaar om u te ontzorgen en alles snel en efficiënt af te handelen in het kader van de woningontruiming.

Direct aanvragen woningontruiming Groningen

Woningontruiming Groningen

Inboedel laten taxeren voor een marktconforme prijs

Voor het bepalen van de waarde van uw antieke inboedel voeren wij een grondige taxatie uit. Na een inspectie bieden wij u een marktconforme prijs voor de antieke en verzamelwaardige items. Dit onderscheidende concept zorgt ervoor dat u wordt beloond voor uw antiek, in tegenstelling tot andere inboedelservices die niet betalen en veel items weggooien, wat leidt tot hogere kosten en geen bijdrage aan de circulaire economie.

Voordelen woningontruiming in Groningen

  • Snelle afhandeling van woningontruiming en uitbetaling
  • Discrete behandeling van persoonlijke spullen
  • Betrouwbaarheid: afspraak is afspraak
  • Milieubewuste woningontruiming met hergebruik van spullen

Direct aanvragen

Vul het formulier hieronder in voor het aanvragen van een woningontruiming. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken als u op zoek bent naar een professioneel bedrijf dat uw woning kan ontruimen in ruil voor uw inboedel. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen met al uw woningontruimingsbehoeften.

Meer informatie over het leeg laten halen van een woning en hoe dit in zijn werk gaat leest u in onze blog “Hoe verloopt een woningontruiming“.

 

Woningontruiming Groningen aanvragen

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om alles rustig door te bespreken. Liever direct bellen 06-42458155

Offerte aanvragen

Bespaar tijd en laat een woning ontruimen Groningen

Het ontruimen van een woning kan een tijdrovende en kostbare klus zijn, vooral als er veel spullen zijn die moeten worden verwijderd. Onze innovatieve oplossing biedt een manier om de kosten aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd de woning in een nette staat achter te laten: door waardevolle antieke voorwerpen uit de woning te halen, waardoor de woningontruiming vrijwel altijd gratis kan worden uitgevoerd. Dit geldt voor woningen in Groningen en omgeving.

Het vinden van verborgen schatten

Wij hebben een scherp oog voor waardevolle antieke voorwerpen en kunnen kostbare stukken identificeren die anderen over het hoofd zouden zien. Bij het systematisch woningontruimen zoeken we naar antieke meubels, schilderijen, porselein, zilverwerk en andere waardevolle voorwerpen. Deze items vertegenwoordigen vaak aanzienlijke waarde op de antiekmarkt, en wij bieden een eerlijke prijs voor deze waardevolle voorwerpen.

Wederzijds voordeel

De eigenaar van de woning profiteert van lagere kosten, van de ontruiming omdat de waarde van antieke voorwerpen vaak de kosten volledig dekt. Sterker nog, er is een grote kans dat u geld toe krijgt. Professionele samenwerking en transparantie zijn essentieel bij het inventariseren van waardevolle voorwerpen en het maken van duidelijke afspraken over de verdeling van de opbrengst.

Het belang van professionaliteit

Het is belangrijk dat zowel wij als de eigenaar van het huis op een professionele en transparante manier met elkaar samenwerken. Een gedegen inventarisatie van de waardevolle items moet worden gemaakt, en er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de verdeling van de opbrengst.

Ecologisch bewustzijn

Deze benadering van woningontruiming heeft niet alleen financiële voordelen, maar ook ecologische voordelen. Door waardevolle antieke voorwerpen te hergebruiken, wordt afval verminderd en bijgedragen aan duurzaamheid. In plaats van alles weg te gooien, krijgen antieke stukken een nieuw leven bij verzamelaars of liefhebbers, wat de levensduur van deze waardevolle voorwerpen verlengt. Onze inzet maakt de woningontruiming bijna gratis, met winst voor zowel ons als de eigenaar, en draagt bij aan ecologisch bewustzijn door hergebruik en afvalvermindering.

Veelgestelde vragen over woningontruimingen in Groningen

We moeten snel het appartement/huis ontruimen kan dat?

In veel gevallen kan dat. We werken soms ook in het weekend door, zodat een woning op tijd leeg is.
Neem daarover gerust contact met ons op.

Het huis moet verkocht en de spullen eruit we hebben advies nodig. Kunt u even meedenken?

Ja dat kan. Wij hebben inmiddels veel ervaring met situaties zoals hierboven genoemd. De beslissing nemen is de eerste stap, maar mensen ervaren het vaak als moeilijk om vervolgstappen te nemen. Door met u het hele proces te bespreken merken wij dat er wat meer overzicht en rust komt. Belt u gerust om te overleggen. Ook als u het gevoel heeft nog niet helemaal toe te zijn een volgende stap te zetten. Wij sturen niet aan op een ontruiming maar denken gewoon even mee.

Komen jullie langs om de hele inboedel te bekijken?

Het beste is om even te bellen. Dit is vaak maatwerk. Belt u 06-42458155 om even te overleggen.

Kopen jullie de hele inboedel op?

Als er voldoende antieke stukken zijn en daarnaast courante bruikbare spullen dan is dat mogelijk. Ook in het geval dat er geen antiek in de inboedel zit dragen wij zorg voor een bezemschoon opgeleverd huis. Onze bemiddeling is hierin kosteloos. Belt u met 06-42458155 om dit te overleggen.

Wat kost een woning ontruiming?

Dit hangt af van de waarde van de inboedel en daarbij de verwachte omloopsnelheid bij verkoop in de antiekwinkel en de kringloopwinkel.
In veel gevallen kan een huis ontruimt worden met gesloten beurs. In andere gevallen betaalt u tussen de €200,- en €1500,- euro. Indien er erg veel afval in het huis aanwezig is dan kunnen kosten verder oplopen. Dit heeft te maken met het huren van container(s) om niet bruikbare spullen af te voeren. Een bedrag betalen boven de €500,- euro komt echter zelden voor.

Hoe verloopt het proces van een woning ontruiming?

In de meeste gevallen maken wij eerst kennis met elkaar om vervolgens de eventueel antieke spullen over te kopen.  Daarna wordt er een datum gepland en komen wij met een team het huis leeghalen. Meer informatie hierover is te lezen in de blog “Hoe verloopt een woning ontruiming“.

Recente blogs over een woning ontruimen

Huis leegruimen ontruimen woning wat is waarde
In deze blog beschrijf ik wat wij als Antiek galerie Het Noorden en de kringloop verdienen aan het leeghalen van een huis. Uiteraard is ons werk niet alleen liefdadigheid. Alhoewel we het graag en met zorg en liefde doen, er moet natuurlijk ook iets verdiend worden.
Lees verder
huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder

 

Werkgebied

Wij werken door heel Noord-Nederland zoals bijvoorbeeld in Friesland (Sneek, Leeuwarden, Drachten en Heerenveen). Maar ook in Groningen (Veendam) en Drenthe (Hoogeveen, Emmen, Assen)