Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Wij begrijpen dat het ontruimen van een huis een stressvolle en emotionele taak kan zijn. Daarom bieden wij een unieke service aan waarbij wij uw huis ontruimen in ruil voor de inboedel. Een team van ervaren medewerkers staan klaar om u te helpen bij het bezemschoon opruimen van uw huis. Wij zorgen voor een zorgvuldige en respectvolle behandeling van uw eigendommen tijdens het ontruimingsproces.

Wij werken samen met kringloopwinkels uit het Noorden van Nederland. Deze halen het huis leeg en nemen alle spullen mee. Ook niet bruikbare spullen zoals tapijt worden meegenomen. De bruikbare spullen krijgen een tweede kans in de winkel. De woning ontruiming kan daardoor in veel gevallen met gesloten beurs. Zo kunt u een huis laten ontruimen in ruil voor de inboedel.

 

Voor huurwoningen

Voor huurwoningen kunnen wij de voor – en na inspectie organiseren. We brengen het huis in de staat die de verhuurder verlangt, uiteraard in overleg met u als opdrachtgever. Voor ons telt dat we u willen ontzorgen en alles snel en efficient afhandelen.

offerte aanvragen

Inboedel laten TAXEREN

Om te weten wat de waarde van je antieke inboedel is, moet er een taxatie gedaan worden. Vooraf komen wij uw inboedel inspecteren en geven u een marktconforme prijs voor de antieke en verzamelwaardige spullen. Dit concept is uniek, omdat veel inboedelservices niet betalen voor uw antiek en bovendien veel spullen afstorten waardoor de service relatief duur is en niet bijdraagt aan de circulaire economie.

 

Voordelen huis ontruimen in ruil voor inboedel

  • Snelle afhandeling van zowel het ontruimen als uitbetalen
  • Ontruiming woning en geld voor de antieke spullen
  • Discrete behandeling van persoonlijke spullen
  • Betrouwbaar: afspraak is afspraak
  • Milieubewuste ontruiming woning, de spullen krijgen een tweede kans

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een woning ontruiming. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken als u op zoek bent naar een professioneel bedrijf dat uw huis kan ontruimen in ruil voor uw inboedel. Ons team staat klaar om u te helpen met al uw ontruimingsbehoeften.

Meer informatie over het leeg laten halen van een huis en hoe dit in zijn werk gaat leest u in onze blog “Hoe verloopt een woning ontruiming“.

 

Woning ontruiming aanvragen

Offerte aanvragen

 

huis laten ontruimen in ruil voor inboedel

Bespaar tijd en laat een huis ontruimen

Het ontruimen van een huis kan een tijdrovende en kostbare aangelegenheid zijn, vooral als er veel spullen zijn die moeten worden afgevoerd. Maar wat als er een manier is om de kosten drastisch te verlagen en het huis tegelijkertijd in een nette staat op te leveren? Wij hebben een slimme oplossing bedacht: door waardevolle antieke voorwerpen uit een huis te halen, kunnen ze een ontruiming nagenoeg altijd gratis uitvoeren.

Het vinden van verborgen schatten

Wij hebben een scherp oog voor waardevolle antieke voorwerpen. Door onze expertise en ervaring kunnen we vaak kostbare stukken identificeren die anderen over het hoofd zouden zien. Bij het ontruimen van een huis gaan we systematisch te werk, op zoek naar antieke meubels, schilderijen, porselein, zilverwerk en andere waardevolle voorwerpen. Deze items kunnen een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen op de antiekmarkt. Uiteraard geven wij een eerlijke prijs voor de waardevolle voorwerpen.

Wederzijds voordeel

Als antiekhandelaar profiteren wij van deze ontruimingsmethode door waardevolle stukken te verzamelen die we kunnen doorverkopen of toevoegen aan onze eigen collectie. Tegelijkertijd profiteert de eigenaar van het huis van deze aanpak omdat de kosten voor het ontruimen drastisch worden verlaagd. In feite kan de waarde van de antieke voorwerpen vaak de kosten van de ontruiming volledig dekken, waardoor het proces nagenoeg gratis wordt.

Het belang van professionaliteit

Het is essentieel dat zowel wij als de eigenaar van het huis op een professionele en transparante manier met elkaar samenwerken. Een gedegen inventarisatie van de waardevolle voorwerpen moet worden gemaakt, en er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de verdeling van de opbrengst.

Ecologisch bewustzijn

Naast de financiële voordelen heeft deze benadering van ontruiming ook ecologische voordelen. Door waardevolle antieke voorwerpen te hergebruiken, wordt de hoeveelheid afval verminderd en wordt er een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. In plaats van alles weg te gooien, krijgen de antieke stukken een nieuw leven bij verzamelaars of liefhebbers, waardoor de levensduur van deze waardevolle voorwerpen wordt verlengd.

Het ontruimen van een huis kan een kostbare onderneming zijn, maar dankzij onze inzet kan deze taak nu bijna gratis worden volbracht. Door waardevolle antieke voorwerpen te identificeren en uit het huis te halen, kunnen wij de ontruiming financieren en een nette en veegschone oplevering garanderen. Deze benadering biedt een win-winsituatie voor zowel ons als de eigenaar van het huis, terwijl het ook bijdraagt aan ecologisch bewustzijn door hergebruik en afvalvermindering.

Veelgestelde vragen over woning ontruimingen

We moeten snel het appartement/huis ontruimen kan dat?

In veel gevallen kan dat. We werken soms ook in het weekend door, zodat een woning op tijd leeg is.
Neem daarover gerust contact met ons op.

Het huis moet verkocht en de spullen eruit we hebben advies nodig. Kunt u even meedenken?

Ja dat kan. Wij hebben inmiddels veel ervaring met situaties zoals hierboven genoemd. De beslissing nemen is de eerste stap, maar mensen ervaren het vaak als moeilijk om vervolgstappen te nemen. Door met u het hele proces te bespreken merken wij dat er wat meer overzicht en rust komt. Belt u gerust om te overleggen. Ook als u het gevoel heeft nog niet helemaal toe te zijn een volgende stap te zetten. Wij sturen niet aan op een ontruiming maar denken gewoon even mee.

Komen jullie langs om de hele inboedel te bekijken?

Het beste is om even te bellen. Dit is vaak maatwerk. Belt u 06-42458155 om even te overleggen.

Kopen jullie de hele inboedel op?

Als er voldoende antieke stukken zijn en daarnaast courante bruikbare spullen dan is dat mogelijk. Ook in het geval dat er geen antiek in de inboedel zit dragen wij zorg voor een bezemschoon opgeleverd huis. Onze bemiddeling is hierin kosteloos. Belt u met 06-42458155 om dit te overleggen.

Wat kost een woning ontruiming?

Dit hangt af van de waarde van de inboedel en daarbij de verwachte omloopsnelheid bij verkoop in de antiekwinkel en de kringloopwinkel.
In veel gevallen kan een huis ontruimt worden met gesloten beurs. In andere gevallen betaalt u tussen de €200,- en €1500,- euro. Indien er erg veel afval in het huis aanwezig is dan kunnen kosten verder oplopen. Dit heeft te maken met het huren van container(s) om niet bruikbare spullen af te voeren. Een bedrag betalen boven de €500,- euro komt echter zelden voor.

Hoe verloopt het proces van een woning ontruiming?

In de meeste gevallen maken wij eerst kennis met elkaar om vervolgens de eventueel antieke spullen over te kopen.  Daarna wordt er een datum gepland en komen wij met een team het huis leeghalen. Meer informatie hierover is te lezen in de blog “Hoe verloopt een woning ontruiming“.

Recente blogs over een huis ontruimen

Huis leegruimen ontruimen woning wat is waarde
In deze blog beschrijf ik wat wij als Antiek galerie Het Noorden en de kringloop verdienen aan het leeghalen van een huis. Uiteraard is ons werk niet alleen liefdadigheid. Alhoewel we het graag en met zorg en liefde doen, er moet natuurlijk ook iets verdiend worden.
Lees verder
huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder