Simon en Willeke Antiek opkoper en verkoperSinds 2006 hebben wij, Willeke Tebbens en Simon Breider, een winkel in Winschoten. Ruim daarvoor waren wij als liefhebbers al bezig met het opkopen van allerlei oude en mooie antieke dingen. Zoals het vaker gaat liep de hobby uit de hand en kregen we steeds meer bijzondere spullen. Het idee werd geboren om van onze hobby ons werk te maken en een antiekhandel te beginnen. In 2006 openden we de winkel “Antiek galerie Het Noorden” en zijn wij officieel antiek opkoper en verkoper.

Antiek opkoper

Willeke is eigenaar en doet de marketing en het bedrijfsmatige deel. Ze verzamelt nog steeds oude blikken uit Nederland en porselein van Villeroy & Boch en heeft een brede belangstelling voor oude dingen. Simon was tot 2018 werkzaam als veilingmeester bij Catawiki, hij heeft de Aziatica veiling opgezet, de antiekveiling opgestart en heeft ook in de curiosa veiling en de glas veiling gewerkt. De laatste twee jaar was hij leidinggevende daar. Na deze periode is hij werkzaam geweest bij Veilinghuis Klinkhamer in de stad Groningen, taxeren bij de mensen thuis was een van de werkzaamheden aldaar. Sinds kort zijn we full time bezig als antiek opkoper.

Nieuwsgierig hoe Simon in de wereld van kunst en de kunsthandel terechtgekomen is? Lees de blog “Hoe ik handelaar werd (en liefhebber) van kunst“.

Kom gerust eens langs om te kijken in onze winkel of neem contact op mocht u een vraag of opmerking hebben.