Als opkoper van inboedels nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor het proces van een huis laten leeghalen in Heerenveen, inclusief de laatste details zoals het vegen van de vloer! In veel gevallen kan dit zelfs zonder dat er kosten aan verbonden zijn, of levert de inboedel voldoende opbrengst op om er nog iets aan over te houden. Als je op zoek bent naar een gespecialiseerd bedrijf om een huis leeg te laten halen in Heerenveen, overweeg dan zeker ons als opkoper!

Woningontruiming aanvragen Heerenveen

Waarom een woningontruiming na overlijden

Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf voor een woningontruiming in Heerenveen biedt een reeks aan voordelen. In de eerste plaats leidt dit tot een efficiënt en vlot verloop van het proces, waarbij wij met de juiste kennis en materialen ervoor zorgen dat het leeghalen zonder problemen verloopt. Dit bespaart niet alleen waardevolle tijd, maar verlicht ook de stress en fysieke inspanning die gepaard gaat met het zelf uitvoeren van de ontruiming, met name in een emotionele periode na het overlijden van een dierbare.

Bovendien waarborgen wij een verantwoorde afvoer van items, inclusief recycling en milieuvriendelijke opties voor afvalverwerking. Dit draagt bij aan een duurzamere aanpak en helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen. Sterker nog, de meeste bruikbare items krijgen een tweede leven door ze opnieuw te verkopen.

Daarnaast zijn we in staat waardevolle voorwerpen uit de inboedel te identificeren en te taxeren. Dit kan resulteren in financiële voordelen die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.

Woningontruiming Heerenveen

Opkoper van complete inboedel Heerenveen

Het opkopen van een inboedel kan alleen uit als er voldoende directe waarde in de inboedel zit. Een moderne wasmachine, TV of andere apparaten zijn over het algemeen goed te verkopen, maar voor een klein deel van de nieuwprijs. Er zullen dus ook andere spullen moeten zijn van directe waarde om een bedrag te behalen dat hoog genoeg is voor het ontruimen van een huis. Hierbij valt te denken valt aan:

 • Antieke meubelen
 • Meubels en lampen die vallen onder het kopje vintage of design.
 • Oud porselein
 • Glas
 • In sommige gevallen koper en tin
 • Collecties elpees
 • Postzegels
 • Munten
 • Speelgoed
 • Reclame objecten

Ontruiming aanvragen Heerenveen

 

Op zoek naar directe waarde bij woningontruiming Heerenveen

‘Directe waarde’ is eigenlijk heel simpel. Het betekent dat iets snel verkocht kan worden omdat er veel interesse voor is. Als iets erg lastig te verkopen is, wordt het meestal naar de stort gebracht. Er is dan geen ruimte of tijd om het te bewaren totdat iemand het wil kopen.

Voorbeelden van spullen die weinig tot geen directe waarde hebben:

 • Oud witgoed
 • Meubels uit de jaren ’70
 • Kleding
 • Bedden
 • Grote kasten
 • Oude apparaten
 • Computers
 • Gedateerde eetkamersets
 • Keukengerei
 • Oude fietsen
 • Tuin spullen

Zoals gezegd, deze spullen worden veelal voor oud ijzer of met stortkosten afgevoerd. Dit betekent niet dat wij deze spullen niet meenemen. Uiteindelijk is het doel om de woning veegschoon achter te laten.

Ontruiming aanvragen Heerenveen

 

Taxatie van uw inboedel in Heerenveen

Antiek galerie het Noorden taxeert de inboedel en geeft geld voor de antieke en verzamelwaardige spullen en organiseert aansluitend dat het huis veegschoon, dus helemaal leeg, wordt opgeleverd. Wij zijn dus een ‘antiek inkoper’ als het gaat om inboedels die waarde op dat gebied vertegenwoordigen.

Ook als wij niet of nauwelijks antiek kunnen inkopen proberen wij voor u te regelen dat het huis binnen een voor u belangrijk periode wordt leeg gehaald. Wij streven er altijd naar, ook als er geen antiek inkoop kan plaatsvinden, om dit met gesloten beurs te doen. Mochten er bruikbare spullen aanwezig zijn, dan worden ook de onbruikbare spullen meegenomen zodat het huis helemaal leeg is na afloop van het leeghalen. Op zo’n moment moet u zich realiseren dat er geen inkoop zal plaatsvinden. De inboedel kan dus niet worden ingekocht maar deze wordt opgehaald zonder dat u hoeft bij te betalen. Dit komt gelukkig zelden voor, in de meeste gevallen houdt u een bedrag over aan het laten leeghalen van een huis in Heerenveen.

Neem gerust contact met ons op als u in de situatie bent dat u een opkoper voor een inboedel nodig heeft. Wij werken door de hele provincie Friesland (Leeuwarden, Sneek), maar ook in de omgeving Assen, Groningen, VeendamHoogeveen en Emmen.

Gerelateerde blogs

huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder

Aanvragen woningontruiming Heerenveen

Offerte aanvragen