Woningontruiming in ruil voor inboedel: Specialist in Efficiënte Huisontruiming

Wij begrijpen dat een woningontruiming in Friesland een stressvolle en misschien zelfs wel een emotionele aangelegenheid kan zijn. Zeker als het om een nalatenschap gaat na het overlijden van een dierbare. Daarom bieden wij een unieke service aan waarbij wij de woning volledig ontruimen in ruil voor de inboedel. Ons team staat paraat om u te ontzorgen bij het bezemschoon achterlaten van de woning.

In samenwerking met kringloopwinkels uit het Noorden van Nederland halen wij de woning leeg en nemen alle spullen mee, inclusief niet bruikbare items zoals bijvoorbeeld tapijt. De bruikbare spullen krijgen een tweede kans in de kringloop- of antiekwinkel. Deze woningontruiming in Friesland kan daardoor in veel gevallen zonder kosten plaatsvinden. U betaalt immers met de inboedel van de woning.

Voor huurwoningen organiseren wij voor-en-na inspecties in overleg met u als opdrachtgever. Wij streven ernaar om u te ontzorgen en alles snel en efficiënt af te handelen in het kader van de woningontruiming.

Direct aanvragen woningontruiming Friesland

Bespaar tijd en laat uw woning ontruimen in Friesland

Het ontruimen van een woning kan tijdrovend en kostbaar zijn, vooral als er veel spullen zijn die moeten worden afgevoerd. Onze unieke service in Friesland biedt een manier om de kosten drastisch te verlagen en tegelijkertijd de woning in een nette staat op te leveren: waardevolle antieke voorwerpen uit de woning halen, waardoor de woningontruiming nagenoeg altijd gratis kan worden uitgevoerd. Sterker nog, het gebeurt regelmatig dat u er nog geld voor terug krijgt zelfs.

Het vinden van verborgen schatten

Wij hebben een scherp oog voor waardevolle antieke voorwerpen en kunnen kostbare stukken identificeren die anderen over het hoofd zouden zien. Bij het systematisch woningontruimen zoeken we naar antieke meubels, schilderijen, porselein, zilverwerk en andere waardevolle voorwerpen. Deze items vertegenwoordigen vaak aanzienlijke waarde op de antiekmarkt, en wij bieden een eerlijke prijs voor deze waardevolle voorwerpen.

Wederzijds voordeel

De eigenaar van de woning profiteert van lagere woningontruimingskosten, omdat de waarde van antieke voorwerpen vaak de kosten volledig dekt. Professionele samenwerking en transparantie zijn essentieel bij het inventariseren van waardevolle voorwerpen en het maken van duidelijke afspraken over de verdeling van de opbrengst.

Het belang van professionaliteit

Het is essentieel dat zowel wij als de eigenaar van het huis op een professionele en transparante manier met elkaar samenwerken. Een gedegen inventarisatie van de waardevolle voorwerpen moet worden gemaakt, en er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de verdeling van de opbrengst.

Ecologisch bewustzijn

Deze benadering van woningontruiming heeft niet alleen financiële voordelen, maar ook ecologische voordelen. Door waardevolle antieke voorwerpen te hergebruiken, wordt afval verminderd en bijgedragen aan duurzaamheid. In plaats van alles weg te gooien, krijgen antieke stukken een nieuw leven bij verzamelaars of liefhebbers, wat de levensduur van deze waardevolle voorwerpen verlengt. Onze inzet maakt de woningontruiming bijna gratis, met winst voor zowel ons als de eigenaar, en draagt bij aan ecologisch bewustzijn door hergebruik en afvalvermindering.

Inboedel laten taxeren voor een marktconforme prijs

Om de waarde van de antieke inboedel te bepalen, voeren wij altijd een taxatie uit. Vooraf inspecteren wij uw inboedel en bieden u een marktconforme prijs voor antieke en verzamelwaardige spullen. Dit unieke concept zorgt ervoor dat u betaald wordt voor uw antiek, in tegenstelling tot veel andere inboedelservices die niet betalen en veel spullen afvoeren, wat resulteert in hogere kosten en geen bijdrage aan de circulaire economie.

Direct aanvragen woningontruiming Friesland

Woningontruiming Friesland

Voordelen professionele woningontruiming Friesland

  • Snelle afhandeling van woningontruiming en uitbetaling
  • Discrete behandeling van persoonlijke spullen
  • Betrouwbaarheid: afspraak is afspraak
  • Milieubewuste woningontruiming met hergebruik van spullen

Vul het formulier hieronder in voor het aanvragen van een woningontruiming. Neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken als u op zoek bent naar een professioneel bedrijf dat uw woning kan ontruimen in Friesland. Ons team staat klaar om u te helpen met al uw woningontruimingsbehoeften.

Meer informatie en hoe dit in zijn werk gaat leest u in onze blog “Hoe verloopt een woningontruiming“. In Friesland werken o.a. in de plaatsen Heerenveen, Leeuwarden en Sneek.

 

Woningontruiming Friesland aanvragen

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over woningontruimingen in Friesland

We moeten snel het appartement/huis ontruimen kan dat?

In veel gevallen kan dat. We werken soms ook in het weekend door, zodat een woning op tijd leeg is.
Neem daarover gerust contact met ons op.

Het huis moet verkocht en de spullen eruit we hebben advies nodig. Kunt u even meedenken?

Ja dat kan. Wij hebben inmiddels veel ervaring met situaties zoals hierboven genoemd. De beslissing nemen is de eerste stap, maar mensen ervaren het vaak als moeilijk om vervolgstappen te nemen. Door met u het hele proces te bespreken merken wij dat er wat meer overzicht en rust komt. Belt u gerust om te overleggen. Ook als u het gevoel heeft nog niet helemaal toe te zijn een volgende stap te zetten. Wij sturen niet aan op een ontruiming maar denken gewoon even mee.

Komen jullie langs om de hele inboedel te bekijken?

Het beste is om even te bellen. Dit is vaak maatwerk. Belt u 06-42458155 om even te overleggen.

Kopen jullie de hele inboedel op?

Als er voldoende antieke stukken zijn en daarnaast courante bruikbare spullen dan is dat mogelijk. Ook in het geval dat er geen antiek in de inboedel zit dragen wij zorg voor een bezemschoon opgeleverd huis. Onze bemiddeling is hierin kosteloos. Belt u met 06-42458155 om dit te overleggen.

Wat kost een woning ontruiming?

Dit hangt af van de waarde van de inboedel en daarbij de verwachte omloopsnelheid bij verkoop in de antiekwinkel en de kringloopwinkel.
In veel gevallen kan een huis ontruimt worden met gesloten beurs. In andere gevallen betaalt u tussen de €200,- en €1500,- euro. Indien er erg veel afval in het huis aanwezig is dan kunnen kosten verder oplopen. Dit heeft te maken met het huren van container(s) om niet bruikbare spullen af te voeren. Een bedrag betalen boven de €500,- euro komt echter zelden voor.

Hoe verloopt het proces van een woning ontruiming?

In de meeste gevallen maken wij eerst kennis met elkaar om vervolgens de eventueel antieke spullen over te kopen.  Daarna wordt er een datum gepland en komen wij met een team het huis leeghalen. Meer informatie hierover is te lezen in de blog “Hoe verloopt een woning ontruiming“.

Recente blogs over een woning ontruimen

Huis leegruimen ontruimen woning wat is waarde
In deze blog beschrijf ik wat wij als Antiek galerie Het Noorden en de kringloop verdienen aan het leeghalen van een huis. Uiteraard is ons werk niet alleen liefdadigheid. Alhoewel we het graag en met zorg en liefde doen, er moet natuurlijk ook iets verdiend worden.
Lees verder
huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder