Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat een woning kan ontruimen in Leeuwarden? Als opkoper van inboedels verzorgen wij het gehele traject bij een huisontruiming, tot het aanvegen van de vloer! Vaak kan dit ook nog met gesloten beurs of levert de inboedel genoeg op om er iets aan over te houden.

contact opnemen opkoper inboedel Leeuwarden

Waarom een inboedel opkoper inschakelen

Het laten ontruimen van een huis in Leeuwarden door een gespecialiseerd bedrijf biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt dit voor een efficiënte en gestroomlijnde procesafwikkeling, waarbij professionals met de juiste expertise en apparatuur ervoor zorgen dat de ontruiming soepel verloopt. Dit bespaart u niet alleen kostbare tijd, maar ook de stress en fysieke inspanning die gepaard gaat met het zelf uitvoeren van de ontruiming. Zeker als het gaat om een periode waarbij de woning van een dierbaar overledene is.

Daarnaast waarborgt een gespecialiseerd bedrijf een verantwoorde afvoer van spullen, inclusief recycling en milieuvriendelijke opties voor afvalverwerking. Dit draagt bij aan duurzaamheid en het verminderen van uw ecologische footprint. Sterker nog, de meeste bruikbare spullen krijgen een 2e kans doordat het opnieuw verkocht wordt.
Bovendien kunnen wij waardevolle items identificeren en taxeren. Dit kan resulteren in financiële voordelen die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.

Opkoper inboedel Leeuwarden

Opkoper van complete inboedel Leeuwarden

Het opkopen van een inboedel, wanneer iemand geld geeft voor de inboedel van een huis, kan alleen uit als er voldoende directe waarde in een inboedel zit. Een moderne wasmachine, TV of andere apparaten zijn over het algemeen goed te verkopen maar voor een klein deel van de nieuwprijs. Er zullen dus ook andere spullen moeten zijn van directe waarde om een bedrag te behalen dat hoog genoeg is voor het leeghalen van een huis. Te denken valt aan:

 • Antieke meubelen
 • Meubels en lampen die vallen onder het kopje vintage of design.
 • Oud porselein
 • Glas
 • In sommige gevallen koper en tin
 • Collecties elpees
 • Postzegels
 • Munten
 • Speelgoed
 • Reclame objecten

contact opnemen

 

Opkoper inboedel Leeuwarden op zoek naar directe waarde

De term ‘directe waarde’ dit betekent eigenlijk; is het object courant en kan het dus relatief snel verkocht worden. Spullen die heel moeizaam te verkopen zijn worden vaak afgestort. Er is dan geen ruimte en tijd om dit op te slaan in afwachting van een koper.

Voorbeelden van spullen met weinig tot geen directe waarde zijn:

 • Oud witgoed
 • Meubels uit de jaren ’70
 • Kleding
 • Bedden
 • Grote kasten
 • Oude apparaten
 • Computers
 • Gedateerde eetkamersets
 • Keukengerei
 • Oude fietsen
 • Tuin spullen

Zoals gezegd, deze spullen worden veelal voor oud ijzer of met stortkosten afgevoerd. Dit betekent niet dat wij deze spullen niet afvoeren. Uiteindelijk is het doel om de woning veegschoon achter te laten.

contact opnemen

 

Taxatie van uw inboedel in Leeuwarden

Antiek galerie het Noorden taxeert uw inboedel en geeft geld voor de antieke en verzamelwaardige spullen en organiseert aansluitend dat het huis veegschoon, dus helemaal leeg, wordt opgeleverd. Wij zijn dus een ‘antiek inkoper’ als het gaat om inboedels die waarde op dat gebied vertegenwoordigen.

Ook als wij niet of nauwelijks antiek kunnen inkopen proberen wij voor u te organiseren dat het huis binnen een voor u belangrijk periode wordt leeggehaald. Wij streven er altijd naar, ook als er geen antiek inkoop kan plaatsvinden, om dit met gesloten beurs af te handelen. Mochten er bruikbare spullen aanwezig zijn dan worden ook de onbruikbare spullen meegenomen zodat het huis helemaal leeg is na afloop van de ontruiming. Op zo’n moment moet u zich realiseren dat er geen inkoop zal plaatsvinden. De inboedel kan dus niet worden ingekocht maar deze wordt opgehaald zonder dat u hoeft bij te betalen. Dit komt gelukkig zelden voor, in de meeste gevallen houdt u een bedrag over aan de ontruiming van uw huis in Leeuwarden.

Neem gerust contact met ons op als u in de situatie bent dat u een opkoper voor een inboedel nodig heeft. Wij werken door de hele provincie Friesland, maar ook in Groningen, Assen, Veendam, Hoogeveen en Emmen.

Gerelateerde blogs

huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen