Een huis leeg laten halen beslis je niet zomaar. Hier zit vaak een verdrietig verhaal achter. Je laat een huis dan ook niet zomaar door de eerste de beste leeghalen. Als ervaren opkopers van inboedel nemen wij de volledige verantwoordelijkheid op ons voor het proces van het huis leeg laten halen, inclusief de laatste details zoals het aanvegen van de vloer! In veel gevallen kan deze service zelfs kosteloos worden aangeboden, of levert de opgekochte inboedel voldoende opbrengst op om er nog iets aan over te houden. Als je op zoek bent naar een gespecialiseerd bedrijf dat een huis kan leeghalen, overweeg dan zeker onze diensten als antiek opkoper!

Nu aanvragen huis leeg laten halen

Waarom een huis leeg laten halen

Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf voor het leeg laten halen van een huis biedt diverse voordelen. Allereerst zorgt dit voor een efficiënt en soepel verloop van het proces, waarbij deskundigen met de juiste kennis en middelen ervoor zorgen dat de ontruiming zonder problemen plaatsvindt. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar verlicht ook de stress en fysieke inspanning die gepaard gaat met het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden, met name in een emotionele periode na bijvoorbeeld het verlies van een dierbare.

Bovendien waarborgen wij een verantwoorde verwijdering van items, inclusief recycling en milieuvriendelijke opties voor afvalverwerking. Dit draagt bij aan een duurzamere aanpak en helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen. Sterker nog, de meeste bruikbare items krijgen een tweede leven door ze opnieuw te verkopen.

Daarnaast zijn we in staat waardevolle voorwerpen te identificeren en te taxeren. Dit kan resulteren in financiële voordelen die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien. Overweeg daarom zeker onze diensten wanneer je een gespecialiseerd bedrijf zoekt voor het leeg laten halen van een huis.

Huis leeg laten halen na overlijden

Opkopen inboedel bij huis leeghalen

Het opkopen van een inboedel kan alleen uit als er voldoende directe waarde in de inboedel zit. Een moderne wasmachine, TV of andere apparaten zijn over het algemeen goed te verkopen, maar voor een klein deel van de nieuwprijs. Er zullen dus ook andere spullen moeten zijn van directe waarde om een bedrag te behalen dat hoog genoeg is voor het leeghalen van een huis. Hierbij valt te denken valt aan:

 • Antieke meubelen
 • Meubels en lampen die vallen onder het kopje vintage of design.
 • Oud porselein
 • Glas
 • In sommige gevallen koper en tin
 • Collecties elpees
 • Postzegels
 • Munten
 • Speelgoed
 • Reclame objecten

Nu aanvragen huis leeg laten halen

 

Op zoek naar directe waarde bij het leeghalen van een huis

‘Directe waarde’ is eigenlijk heel simpel. Het betekent dat iets weer verkocht kan worden omdat er veel in is. Als iets erg lastig te verkopen is, wordt het meestal naar de stort gebracht. Er is dan geen ruimte of tijd om het te bewaren totdat iemand het wil kopen.

Voorbeelden van items met weinig tot geen directe waarde zijn:

 • Oud witgoed
 • Meubels uit de jaren ’70
 • Kleding
 • Bedden
 • Grote kasten
 • Oude apparaten
 • Computers
 • Gedateerde eetkamersets
 • Keukengerei
 • Oude fietsen
 • Tuin spullen

Zoals gezegd, deze spullen worden veelal voor oud ijzer of naar de stort afgevoerd. Dit betekent echter niet dat wij deze spullen niet meenemen. Uiteindelijk is het doel om de woning veegschoon achter te laten.

Nu aanvragen huis leeg laten halen

 

Taxatie van uw inboedel

Antiek galerie het Noorden taxeert de inboedel en geeft geld voor de antieke en verzamelwaardige items en organiseert aansluitend dat het huis veegschoon, dus helemaal leeg wordt gehaald. Wij zijn dus inkopers van antiek als het gaat om inboedels die waarde hebben én verzorgen de complete ontruiming. Deze unieke combinatie maakt onze dienst ideaal voor mensen die een huis leeg moeten laten halen na bijvoorbeeld een overlijden.

Zelfs als wij geen of nauwelijks antiek kunnen inkopen, streven wij ernaar om het huis binnen een voor u belangrijke periode volledig leeg te halen. Dit proberen wij altijd met gesloten beurs te doen. Mochten er bruikbare items aanwezig zijn, dan worden ook de onbruikbare spullen meegenomen zodat het huis helemaal leeg is. Op zo’n moment moet u zich realiseren dat er geen inkoop zal plaatsvinden. De inboedel kan dus niet worden ingekocht maar deze wordt opgehaald zonder dat u hoeft bij te betalen. Dit komt gelukkig zelden voor, in de meeste gevallen houdt u er een bedrag aan over.

Neem gerust contact met ons op als u huis heeft dat leeg gehaald moet worden. Wij werken door de hele provincie Groningen, maar ook in Friesland en de omgeving Assen, Hoogeveen en Emmen.

Gerelateerde blogs

huis laten ontruimen overledene
Een huisontruiming is vaak meer dan alleen afspraken maken en spullen ophalen. Mensen bevinden zich dan regelmatig in een kwetsbare situatie. Met name als er iemand overleden is. Men voelt zich soms schuldig dat veel spullen ‘zomaar’ weggaan.
Lees verder
woning ontruiming inboedel opkopen
We krijgen regelmatig de vraag hoe een woning ontruiming verloopt. Soms uit nieuwsgierigheid maar vaak ook omdat mensen willen weten of het respectvol verloopt. De spullen van een familielid zijn vaak heel bekend en het is geen prettig idee als daar op een onpersoonlijke manier mee wordt omgegaan.
Lees verder
antiek inkopen en verkopen
Sinds 2020 hebben wij een nieuwe formule ontwikkeld binnen de antiek branche. Het was bijzonder om te zien dat iets dergelijks er nog niet was. De formule is niet heel revolutionair, maar de combinatie van het opkopen van antiek en het ontruimen van een huis ben ik nog nergens anders tegengekomen.
Lees verder

Aanvraagformulier huis leeg laten halen

Offerte aanvragen
Aanvraag

Maximum file size: 4MB